luni, 11 iulie 2011

Criminali, violatori şi hoţi au fost de când lumea şi pământul, coane Dinule, investitori în România de azi nu sunt!!!

"Aţi investi într-o ţară care se arată pe ea însăşi la televizor ca fiind formată din proşti, criminali, violatori, corupţi, şmecheri şi drogaţi?", se întreabă Dinu Patriciu, în editorialul său de vineri, din Adevărul, apoi începe o teorie despre faptul că televiziunile nu mai găsesc altceva întru mediatizare decât crime, sinucideri, violuri şi corupţie. Hai să nu ne pierdem vremea de pomană, pentru că astfel de lucruri au fost şi vor mai fi în absolut toate ţările, inclusiv în cele civilizate. Aţi mai investi cumva în Franţa pe motiv că Dominique Strauss-Kahn e un violator? Bineînţeles că da, dacă aţi avea bani. De ce? Din simplul motiv că acolo nu e atâta corupţie ca la noi. De fapt, Dinu Patriciu creează o diversiune. Păi, dacă există corupţie, ea trebuie mediatizată, nu ascunsă sub preş, aşa cum face el cu corupta Adina Vălean. Pentru că ambasadorul Statelor Unite de corupţie se plângea, nu de crimele şi de violurile noastre. Într-adevăr, nu e problema mea, nici a investitorilor străini dacă un oarecare Ion Popescu din comuna Ghimpaţi şi-a ucis mama, iar mai apoi s-a sinucis. E prea multă mediatizare a faptului divers. E treaba familiei sale şi a Justiţiei să facă dreptate, nu a întregii Românii. Numai că, în nota sa ipocrită, Dinu Patriciu uită un lucru esenţial: EL ÎNSUŞI ESTE PATRON DE TRUST DE PRESĂ, IAR DACĂ E PATRON DE TRUST DE PRESĂ AR TREBUI CA MĂCAR ÎN ADEVĂRUL, DACĂ NU ŞI ÎN CLICK SĂ NU MAI CITIM ASTFEL DE SUBIECTE. ÎN ADEVĂRUL PENTRU CĂ E ZIAR QUALITY.

Dar le citim zilnic, ceea ce, din punctul meu de vedere, face Adevărul un ziar absolut deloc interesant. Îl răsfoiesc un pic online şi trec mai departe. Păi, asta e atitudinea mea în faţa unor astfel de relatări pe care le deplânge Dinu Patriciu. În calitatea lui de patron de presă, putea, fără a încălca niciun drept la liberă exprimare, să aleagă abordarea unui alt tip de subiecte măcar în Adevărul. Personal, nu mediatizez astfel de subiecte, ştiţi bine că nu. Nu mi se par relevante cazuri particulare de violenţă extremă. De când lumea şi pământul au existat şi criminali, şi violatori, şi şmecheri, că de aia s-a şi scris Codul Penal şi exista şi funcţiona încă de pe vremea romanilor, nu de ieri de azi. Păi, atât grecii, cât şi romanii aveau nevoie de un cod de pedepse pentru infracţiune, ceea ce înseamnă că infracţiune exista încă din cele mai vechi timpuri. De ce le mediatizează Adevărul Holding dacă nu-i plac lui Patriciu şi se teme cumva că de aia fug investitorii? Personal, tocmai, pentru că nu mă interesează astfel de subiecte, nici nu obişnuiesc să mă uit la jurnalul de ştiri. Iar când se termină astea, aceiaşi moderatori de duzină aduc aceiaşi invitaţi abonaţi, pentru a toca tot soiul de diversiuni politice, de intoxicări şi de tâmpenii, astfel încât televizorul a ajuns pentru mine aproape un obiect de decor. Nu-l desfiinţez, pentru că are toată lumea şi e aiurea să stau şi eu fără un astfel de obiect, dar când îl deschid, e numai noaptea, ca să văd să aprind lumina, să nu mă împiedic naibii de ceva până să ajung la întrerupător, deci utilitatea televizorului e alta pentru mine: luminozitatea. În rest, ce naiba să fac cu el? Dar Patriciu vorbeşte ca să se afle în treabă, aşa cum ne-am obişnuit, pentru că oricum nu pune mâna să rezolve nimic. De ce dracului stă să critice anumite aspecte, din moment ce are un trust de presă, unde e plin de astfel de subiecte, redactate şi într-un stil pe deasupra de numai jurnalistic nu se cheamă. A luat licenţa pentru Adevărul TV. Unde e Adevărul TV? Niciunde. Bine, şi atunci eu ce să fac? Poate avea el chef să bage alte tipuri de ştiri acolo. Dacă eu mă m-aş apuca să mă plâng acum toată ziua de un lucru pe care aş putea să-l rezolv, n-ar zice toată lumea că sunt într-o dungă? Serios vorbind, ce dracu! Aşa că, nea Patriciu, îmi pare rău, dar e al nu ştiu câtelea subiect care atunci când îl vezi scris nu poţi decât să dai dreptate autorului, dar cu practica e mai greu. Ca popa. Zice bine la biserică, predică perfect despre păcate, dar când ajunge acasă, e tot beţiv şi curvar. Tot aşa şi Patriciu. "Viziune, utopie sau prostie", n-are nicio dilemă: absolut toate la un loc!!!

2 comentarii:

  1. DA este adevarat ca Romania contine toate aste dar noi inca avem speranta ca va reusi as se indrepte...

    RăspundețiȘtergere
  2. Macar cu ceva sa ne evidentiem si noi daca, bani nu avem, bun simt nu exista, de bunatate nici nu mai vorbesc..:)):))

    RăspundețiȘtergere