miercuri, 6 octombrie 2010

În România lipseşte complet democraţia!

Majorităţile se formează artificial. Cine apucă să pună mâna pe putere pleacă cu ea şi se comportă ca pe moşia lui taică-su. Nu mai contează nici câţi alegători are, nici dacă alegătorii săi ar fi de acord cu deciziile politice pe care le ia şi care nu s-au regăsit niciodată în vreun program electoral. Haideţi să fim serioşi! PDL-ul nu a câştigat alegerile. Cu toate acestea, ei conduc ţara cu disperare şi o fac cum nu se poate mai prost! Majoritatea parlamentară artificială, constituită anul trecut cu PSD şi anul acesta cu UNPR-ul nu înseamnă şi voinţa noastră. Iar asta nu că PNL-ul ar reprezenta această dorinţă a noastră. Nici pomeneală. Dar vreau să remarc faptul că, în România, fiecare face ce vrea şi apucă ciolanul nemaidorind să-i dea drumul cât îi hăul. Întru batjocorirea unei ţări întegi. Sigur că şi PNL sau PSD ar proceda la fel dacă ar avea ocazia. Nu e nicio problemă. Lipsa de educaţie democratică face clasa politică să se comporte aşa, adică execrabil. Fraude peste fraude în Parlament, cei absenţi votează de zor, Parchetul nu intervine, Curtea Constituţională şi ea politizată, chit că ar trebui să fie o instituţie absolut independentă nu mai are niciun cuvânt de spus.

Decât unul politic. În tot acest balamuc generalizat, în România nu se mai poate vorbi despre democraţie. Frauda la vot, cea morală se suprapune agăţării de putere, şantajului şi tuturor felurilor de alianţe care mai de care mai deşănţate. Unde e democraţia în România? Nu ştiu! Pe zi ce trece, nu numai că această clasă politică perversă nu învaţă jocurile democratice, ba chiar mai mult decât atât îşi bate joc de noi şi de democraţie cu multă nonşalanţă. Votăm altceva, rezultă un Crin Antonescu cu 1% prezenţă în Parlament să se dea el mare liberal şi să facă regula jocului, vrem dreapta şi ne trezim cu Ion Iliescu, vrem să trăim mai bine şi ne trezim cu strânsul curelei, vrem Justiţie şi ne trezim cu toţii infractorii care ne conduc. România nu mai este un stat democratic, nici nu are cum să fie un astfel de stat. Judecaţi şi dvs. lucrurile bine! Ne trezim impunându-se, bâgându-ni-se pe gât de fiecare dată ceea ce nu am votat şi susţinut, ba chiar mai mult decât atât, cu mult aplomb şi cu multă nesimţire ni se mai şi vorbeşte despre democraţie. Majoritatea populară nu mai contează deloc în faţa majorităţii parlamentare, majoritatea populară nu mai contează deloc în faţa unui singur partid, PDL-ul, şi a unui singur om, Traian Băsescu. Care ei, la rândul lor, nu contează absolut deloc în faţa FMI. România a ajuns după 20 de ani de la căderea regimului comunist, numai democraţie nu! Traficul de influenţă, lipsa de independenţă a Justiţiei, circul cu Justiţia, circul cu Parlamentul, circul cu Curtea Constituţională, batjocura faţă de români sunt singurele realităţi ale zilelor noastre. De ce să mai conteze democraţia? Nu mai conetază absolut deloc. De ce să mai conteze programele şi ideile, ideologiile din moment ce totul este bătălie între diverse clanuri de tip mafiot? Bineînţeles că nu mai contează. Primul lucru care ar trebui schimbat în această ţară nu este înlocuirea unui partid politic cu altul, pentru că oricum votezi una, iese alta, adică alt clan mafiot, ci ar trebui înlăturată dictatura aceasta a mafiei securităţii, pentru a accede şi noi la democraţie, în sfârşit!

2 comentarii:

  1. ..am vazut azi la gadea la sinteza zile pe actorul acela care a scris ca traieste cu 10 lei pe zi...El a mai spus in direct un lucru adevarat: Romanul merge pe rpincipiul :" Capul plecat sabia nu l taie"
    Cred ca este foarte relevant acest citat!

    RăspundețiȘtergere
  2. da aici ai dreptate noi ca romani lasam capul jos si mergem mai departe in loc sa facem ceva sa ne miscam intr-un noi lasam totul pe alti sa faca ei ce vor cu noi

    RăspundețiȘtergere