sâmbătă, 1 ianuarie 2011

Traian Băsescu: 2011 să fie anul schimbărilor ireversibile în stat

„Trebuie să înţelegem că un stat modern se bazează pe fiecare cetăţean şi nu este un stat în care toţi cetăţenii se bazează pe stat”, a subliniat şeful statului.

El a adăugat că românii trebuie să muncească mai mult, amintind de cele trei milioane de hectare de pământ agricol nelucrat, dar şi faptul că se găsesc foarte greu oameni pentru a fi angajaţi la munci sezoniere.


„Avem oameni care nu au ce pune pe masă pentru că nu pot şi aceştia trebuie ajutaţi şi oameni care au continuat să creadă că statul este responsabil pentru fiecare dintre ei şi aceştia trebuie să meargă la muncă, nu mai pot trăi din taxele celor ce muncesc”, a spus preşedintele.

Optimism moderat

"Anul care se apropie să îl începem cu speranţă", îi îndeamnă şeful statului pe români în prag de An Nou.

"Iar anul care se încheie să ni-l amintim cu înţelepciune. La începutul drumului în noul an, le urez românilor din ţară şi de pretutindeni să aibă încredere în puterile lor. A fost un an greu, însă avem motive să fim optimişti când ne gândim la resursa extraordinară a României – oamenii săi. Să avem încredere în forţa, creativitatea şi determinarea cetăţenilor României", continuă preşedintele.

La vremuri dificile, măsuri dificile

Totodată, el mai afirmă că "vremurile dificile reclamă decizii dificile", menite să ofere o şansă mai bună în viitor.

"România are şansa prosperităţii dacă avem forţa să luăm deciziile corecte în avantajul generaţiilor viitoare. Gândurile mele se îndreaptă în mod deosebit către cei mai tineri. Le doresc să beneficieze de o şcoală modernă, care să reînvie tradiţia învăţământului românesc şi care să le ofere educaţia de care au nevoie şi pe care o merită. Tuturor românilor, un gând bun! Multă sănătate, La Mulţi Ani!", se mai arată în mesajul remis de Administraţia Prezidenţială.

Un comentariu:

  1. Eu cred ka trebuie scimbat seful statului shi as dori ca acesta svhimbare as fie ireversibila

    RăspundețiȘtergere