duminică, 31 octombrie 2010

Cine a omorât voia bună?

Printre ştiri despre criză, salarii diminuate, concedieri şi creşteri de preţuri, românii au pierdut voia bună. Nu ştiu cum am uitat să mai râdem, să facem haz de necaz în buna tradiţie românească. Bulă, Gigel, Ion, Maria sau alte personaje tradiţionale de bancuri şi glume au dispărut de pe firmament. Acum vorbim cu toţii la aprozar, la pâine sau la farmacie despre Boc, Băsescu, parlamentari şi alte personaje asemenea. Şi vorbele despre aceştia sunt pline de of, pigmentate cu o înjurătură sau un scuipat. Pe vremea lui Ceauşescu oamenii au ştiut să supravieţuiască prin umor. Bancurile cu iz politic la adresa conducătorului se spuneau la colţ de stradă sau la coadă. Erau atent mascate sub nume de cod, dar toată lumea ştia despre cine este vorba. Se râdea de tot ceea ce îi nemulţumea pe români.
Acum am uitat să mai râdem, să mai facem haz de necaz şi avem parte de necazuri multe. Supravieţuirea noastră ca naţie stă în capacitatea de a râde de ceea ce ni se întâmplă. Aşa am trecut prin cele mai grele momente ale istoriei noastre naţionale. Mai aveam şi mândrie, dar asta este altă poveste, oricum şi ea este pierdută.
De ce să ne mai batem capul cu votul parlamentarilor furat ori eronat? De ce să ne mai mâncăm nervii cu deciziile inumane ale unui Guvern? De ce să ne mai enervăm când auzim inepţiile unui Preşedinte? Mai bine să râdem! Vă dau eu un prim exemplu, voi puteţi veni cu altele: glume, bancuri, orice ne face să râdem.Bancul meu favorit cu actuala clasă politică sună aşa:
,,Băsescu şi Boc într-o barcă în largul mării înfuriate. Un val puternic răstoarnă barca.
Întrebare:
- Cine scapă?
Răspuns:
- România!"
Să râdeţi bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu